Ganske kort om mig

Velkommen til min blog om mad, vin og autentiske råvarer. Det er for mig en af de vigtigste ting i livet. Lad mig starte med kort at præsentere mig selv.

Når jeg i dag smager en tomat, der har den rigtige søde og aromatiske smag af tomat- og det sker ikke så ofte – så mindes jeg min barndom, hvor frugter og grønsager vi spiste, var sorter, som ikke krævede kunstige gødning eller dyrket i drivhuse for at gro og blive til velsmagende mad. Jeg blev født i 1963 i en lille flække ikke langt fra Ankara i Tyrkiet. Min familie kom til Danmark i 1971. Jeg mindes stadig de mange venlige og imødekommende danskere, som tog godt imod os. Vi faldt hurtigt godt til i vores nye omgivelser. Med tiden blev vi selv voksne, fik børn og livet i Danmark blev en naturlig del af vores virkelighed, så at sige.

Min interesse for det kulinariske begyndte imidlertid et helt andet sted i verden. Sidste del af min uddannelse på Roskilde Universitet boede jeg hos min kones familie i Calabrien i Syditalien. Jeg mødte min kone første gang under et udvekslingsprogram mellem hendes universitet i Calabrien og RUC. Da jeg vendte tilbage til Calabrien for at skrive mit speciale, inviterede hendes familie mig til at bo hos dem under mit studieophold, idet jeg jo alligevel var sammen med deres datter hver eneste dag.

Hos min kones familie lærte jeg at tale italiensk. Jeg blev indbudt til at være med i ude køkkenet med svigermor. Det har hele vejen igennem været en stor berigelse for mig at være i Calabrien og være sammen med de vidunderlige mennesker, høre dem more sig over, at jeg talte italiensk med calabresisk accent. Gennem de sidste 25 år har jeg fået mere indblik og indlevelse i den syditalienske kultur. De har taget imod mig med åbne arme og åbent sind på næsten samme vis, som folk i Danmark tog imod os de første svære år og under hele min opvækst.

Min verden består af min egen familie, min kone og mine to børn. Så har jeg en storfamilie bestående af søskende, svoger/svigerinder, fætre og kusiner og deres familier spredt i Danmark, Italien, Tyskland, Frankrig, USA og Brasilien. Mit forhold til familien og nære venner er, at så længe de respekterer mig og acceptere mit levevis, vil de altid have et plads i mit hjerte, uagtet hvilket religiøse eller politiske overbevisninger de måtte have.

Det jeg prøver at skrive mig frem til er, at der er så mange gode ting i livet, at jeg nærmest bliver forelsket i det. I bund og grund er jeg nok en livsnyder, hvis jeg kan slippe afsted med det. Jeg har en medfødt evne til at forstå mennesker på tværs af kulturelle skel. Samtidigt har jeg også en stor appetit for den kulinariske rigdom mennesker fra forskellige dele af verden, præsenterer for mig, når jeg møder dem med åbent sind. Det vi spiser og drikker er kultur, og det bringer os mere sammen end, det vi går, og tror.

Jeg kan ligeså godt komme til bekendelse. Jeg er vild med egnsretter fra de dele af verden, jeg kender. Jeg elsker gode vine fra små talentfulde vinproducenter. Der er ikke noget bedre end autentisk mad og drikkevarer. Det handler om madkultur og om, at nyde livet i det omfang vi kan. Det er det, jeg reflekterer over i min blog.

Min intention er at dele mine oplevelser og viden om mad, vin og råvarer med jer. I skal nok ikke forvente ugentlige skriverier fra mig, men jeg skriver i det omfang, jeg nu kan ved siden af mit arbejde med salg af olivenolie, vin og andet godt fra Italien.

Mehmet Adanir

Reklamer