Hvad skal der til for at lave en god pizza?

– Ingen grund til at spare på gode råvare, madkultur og prioriterer madlavningen

Sidste søndag formiddag var jeg til en legedag arrangeret af en gruppe forældre til min yngste datters klasse. Min datter går i 0-klasse og det var en god anledning til at lære hendes klassekammerater og deres forældre at kende.

Mens vi spiste vores medbragte frokost fortalte en af forældrene mig, at der bliver talt meget om min pizza hjemme hos dem. Hendes søn var nemlig med i legegruppen hos os en måned tidligere. Jeg serverede pizza til børnene og de forældre, der havde lyst til at spise sammen med os til dette arrangement. Tilbage til moren med den pizzaglade søn, som spurgte til, hvordan jeg lavede min pizza. Flere af forældrene så på mig og ligesom ventede på en udmelding fra mig. Mit svar var ganske enkelt. Som ved al god mad handler det om at bruge gode råvarer!

De fleste af os ved godt, hvad god mad er. Det kan vi smage og det giver velværd at spise lækker god mad. Men det er de færreste, der har tid eller lyst til selv at lave mad. Det er jo en skam når vi jo udmærket godt ved, hvad der er lækkert og godt for os. Jeg synes det er lidt ærgerligt, at se flere og flere overlader ansvaret for familiens måltider til nemlig.com, Årstiderne eller andre kreative kogekoner og mænd. De skal ikke i hverdagen bestemme, hvad der skal på bordet. Når der ikke er tid og overskud til selv at lave mad hjemme må det alt andet lige betyde, at arbejde og karriere kræver mere af ens tid.

Mad er kultur og mange af os videregiver den madkultur vi er opvokset med til vores børn. Og når det handler om kultur er det ofte noget vedvarende eller noget der er meget svært at ændre. Men uanset vi vil det eller ej, så sker der små ændringer over tid. I de sidste 10 år er fx forbruget af olivenolie steget med 25% i København og i Nordsjælland. Med min egen lille gesjæft oplever jeg efterspørgsel efter ikke-industriel-produceret olivenolier og vin fra flere og flere private kunder.

Nå, men hvorom alting er, så kan jeg ikke lade være med at reflektere over, hvorfor folk køber billige pizzaer til 30-40 kr. stk. fra deres lokale pizzabager. Hvis i føler jer lidt oppustet og får en fornemmelse af at i har tømmermænd dagen – så har i spist en pizza lavet af dårlige råvarer og dårligt hævet dej lavet af billig mel!

Til en god pizza bør der bruges Tipo 00 mel, der har et højt indhold af gluten og samtidigt lækkert smidigt at rulle ud. Brug et par flere kroner på at købe kvalitettomater i glas eller dåse. De billige dåse tomater smager af vand ligesom drivhustomater fra Holland og herhjemme fra. Brug frisk Mozzarella ost og olivenolie, der ikke er alt for intens i smagen. Thats it – mere kræves der ikke!

Yours truly

Mehmet

Reklamer

1 thought on “Hvad skal der til for at lave en god pizza?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s